Pris

Vad kostar det och hur gör man?

Antingen löser man dagkort för 120 kr eller så köper man ett säsongskort. Säsongskortet kostar 1400 kr. Alla barn och ungdomar under 20 år åker gratis!

Säsongskort köps under fliken ”Köp säsongskort”. Då får du automatiskt kvitto mailat till dig och hämtar sedan ut säsongskortet i boden vid ingången till spåret. Ett annat alternativ är att sätta in beloppet på PG 52 72 93-5, ange namn, adress och e-mail så mailar vi kvittot till dig. Det tredje alternativet är att köpa säsongskortet på plats under spårets öppettider.

Spårkortet skall bäras väl synligt vid åkning på spåret.

Dagkort köps i boden vid starten när den är bemannad, eller så swishar man 120 kr och har då kvittot i mobilen (swish nummer 1230847129). När boden är bemannad kan man betala med kontanter, kort eller via swish.

Boden är öppen mellan 17.30-20.30 mån till torsdag och 08.00-16.00 på lördag och söndag.

Spåret är öppet alla tider på dygnet utom när vi preparerar, vilket oftast är på natten mellan 22.00 – 06.00. Vi meddelar på Facebook och skidspår.se när och om vi preparerar.

Täby Konstsnöspår ägs och drivs helt ideellt av Täby IS Skidklubb. Uppskattningsvis lägger klubben ner över 2 000 arbetstimmar per säsong för att förbereda inför säsongen och att hålla spåret och servicen igång under säsong. Totalt är det 30-40 personer från klubben som jobbar med spåret med uppgifter som att spruta konstsnö, bevaka snökanonerna, bemanna stugan på kvällar och helger och att preparera spåren.

Alla pengar som tas in i spåravgift och säsongskort går oavkortat till att betala för hyra av golfbanan, diesel till elgeneratorerna, elkostnader, kostnader för utkörning av snö, drift och service av maskiner m.m. Alla pengar återinvesteras i konstsnöspåret för att utveckla och förbättra spåret. Om det i framtiden skulle bli några pengar över kommer de oavkortat att gå till barn och ungdomsverksamheterna i Täby IS Skidor.

Tips! Använd din friskvårdspeng
Längdskidåkning ingår i det skattemässiga begreppet motion/friskvård, vilket innebär att du som arbetstagare kan få hela, eller del av, avgiften ersatt av din arbetsgivare mot uppvisande av kvitto. När ni köper säsongskort via webben ”Köp säsongskort” får ni ett kvitto på mailen som ni kan använda till er arbetsgivare för friskvårdsbidrag. Ni som köper via PG och önskar kvitto för säsongskortet uppge e-post adress och personnummer på info@tabykonstsnospar.se, så mailar vi ett kvitto. Det går även bra att använda dagkorten som kvitto för friskvårdsbidrag.

Konstsnöanläggningen drivs av Täby IS Skidklubb. Projektet stöttas av Svenska Skidförbundet och Stockholms Idrottsförbund.

2021-10-27 admin

© Täby Konstsnöspår