Spåren

SPÅREN

Målsättningen är att ha totalt 2,7 km konstsnöspår. Slingan kommer sprutas i två etapper där första etappen blir 1,5 km och andra etappen blir 1,2 km. Om natursnö finns kommer längre spår att prepareras. Om det är bra förhållanden för att spruta snö när första och andra etappen är klar så är målsättningen att förlänga konstsnön i den mån det går.

Eftersom trycket är stort på spåret på helgerna preparerar vi enbart klassiska spår på rangen (ca 1,5 km) och klassiskt + skate på skogsslingan (ca 1,2 km), då prepareras fyra klassiska spår på rangen och två klassiska spår + skatebädd på skogsslingan. Det går alltså att köra skate på helgerna men på det kortare och kuperade varvet. På vardagarna när det är mindre folk har vi klassiskt och skate på båda slingorna.

VÄRMESTUGAN

Värmestugan är öppen mellan 17.30-20.30 mån till torsdag och 08.00-16.00 på lördag och söndag

AKTIVITETER 2017/2018

Vi planerar att köra flera tävlingar under säsongen som Stockholms DM individuellt och stafett, Tjejskidan, Huvudstadscrossen och Visma Ski Classic 4 Kids. Vi förbehåller oss rätten att stänga spåret under tävlingar.

HUNDAR OCH PULKOR

Hundar och pulkor är inte tillåtna på spåret. Det är för mycket skidåkare för att kunna hantera en hund på spåret och det blir för trångt med pulkor plus att de är risk att spåren blir förstörda.

SPÅRSTATUS

På länken nedan kan du se aktuell spårstatus. Där kan det också vara bra att vid stora snöfall kontrollera hur spår och parkeringsstatus är. www.skidspar.se/stockholm/taby/taby-konstsnospar

FACEBOOK

Vi kommunicerar mest via vår Facebooksida så gilla oss på Facebook så har ni alltid den senaste informationen om spårstatus och andra nyheter om Konstsnöspåret, www.facebook.com/Tabykonstsnospar1

Se mer information på vårt produktblad 2017/2018:

TKSS_produktblad

 

2018-01-23 Niklas Skoglund

© Täby Konstsnöspår