Spåren

Målsättningen är att ha totalt minst 2,8 km konstsnöspår. Slingan kommer sprutas i flera etapper där första etappen blir ca 800 m.

Eftersom trycket är stort på spåret på helgerna preparerar vi enbart klassiska spår på rangen och klassiskt + skate på skogsslingan, då prepareras fyra klassiska spår på rangen och två klassiska spår + skatebädd på skogsslingan. Det går alltså att köra skate på helgerna men på det kortare och kuperade varvet. På vardagarna när det är mindre folk har vi klassiskt och skate på båda slingorna.

Täby Konstsnöspår kan tyvärr inte erbjuda någon spårgaranti. För att få till ett spår behövs det snö. För att kunna tillverka snö behövs det minusgrader och det under flera dygn. Vädrets makter råder vi tyvärr inte över även om vi gör vad vi kan genom att be till vädergudarna. 

Spårboden

Normalt är den annars öppen mellan 17.30-20.30 måndag till torsdag och 08.00-16.00 på lördag och söndag.

Omklädningsrum

Omklädningsrum med dusch och bastu för herr och dam finns i Arninge GK’s klubbhus. Samma öppettider som Spårboden. Bajamajor finns även på parkeringen.

Aktiviteter

Vi planerar att köra flera tävlingar under säsongen som Stockholms DM individuellt och stafett, Tjejskidan, Huvudstadscrossen och Visma Ski Classic 4 Kids. Vi förbehåller oss rätten att stänga spåret under tävlingar. Kommer att uppdateras beroende på Covid 19.

Hundar och pulkor

Hundar och pulkor är tyvärr inte tillåtna på spåret. Det är för mycket skidåkare för att kunna hantera en hund på spåret och det blir för trångt med pulkor samt att det ökar slitaget på spåren.

Spårstatus

På länken nedan kan du se aktuell spårstatus. Där kan det också vara bra att vid stora snöfall kontrollera hur spår- och parkeringsstatus är. www.skidspar.se/stockholm/taby/taby-konstsnospar

Facebook

Vi kommunicerar mest via vår Facebooksida, så gilla oss på Facebook så har ni alltid den senaste informationen om spårstatus och andra nyheter om Konstsnöspåret, www.facebook.com/Tabykonstsnospar1

Hitta hit

Konstsnöspåret finns på Arninge golfbana. Se kartbilden nedan.

Länk till Eniros karta hittar du här!
Där det också går att få vägbeskrivning.

Kommunala färdsätt är följande:
Buss 629 från Danderyds sjukhus till Vågsjö (Täby). Se tidtabell på http://reseplanerare.sl.se

Filmer på och material om spåret / skidarenan

Samarbetspartners

Spårsponsorer

© Täby Konstsnöspår